Debničkoviny - píšeme ich my dvaja a prinášame tak aktuálnu ponuku sezónnych potravín, príbehy, recepty... 
Stačí si vybrať obsah.

Novinkou sú aj SMS pripomienky pred najbližším rozvozom: SMS pripomienka

E-mailová adresa
Záujmy
Mesto

Tekvicový hummus

Tekvicový hummus
Hummus môžete považovať za domácu vegánsku nátierku. Môžete ju jesť s chlebom alebo len tak s nakrájanou mrkvou. Tento hummus ozdobí každý jesenný stôl.
Write a review
Print
Ingredients
  1. cícer 100 g
  2. hokkaido 150 g
  3. cesnak - 3 strúčiky
  4. olivový olej - 5/6 lyžíc
  5. soľ
  6. čierne korenie
  7. tekvicové semiačka
Instructions
  1. Deň vopred som si cícer namočila do vody, cca na 12 hodín.
  2. Nasledujúci deň som dala cícer variť na 1 hodinu.
  3. Medzitým som nakrájala hokkaido a dala ho piecť do rúry na 25 minút na 160 stupňov.
  4. Keď všetko vychladlo tak som všetky ingrediencie rozmixovala ponorným mixérom.
  5. Dochutila som ešte cesnakom, soľou a korením.
  6. Dobrú chuť.
Notes
  1. Základ hummusu je cícer, cesnak a olivový olej. Môžete k nemu pridávať aj mrkvu, bylinky, hrášok či iné.
Debnička od babičky http://debnickaodbabicky.sk/