Debničkoviny - píšeme ich my dvaja a prinášame tak aktuálnu ponuku sezónnych potravín, príbehy, recepty... 
Stačí si vybrať obsah.

Novinkou sú aj SMS pripomienky pred najbližším rozvozom: SMS pripomienka

E-mailová adresa
Záujmy
Mesto

Tekvicové rizoto

Tekvicové rizoto
Pamätám si ako som svoje prvé talianske rizoto chystala pre návštevu. Väčšinou sa radí pre návštevy servírovať odskúšané jedlá, riskla som to a podarilo sa. Tentoraz som prichystala tekvicové(je jedno či použijete tekvicu maslovú alebo hokkaido).
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1 šálku ryže
  2. maslo cca 100-150 g
  3. zeleninový vývar
  4. soľ
  5. 1/2 tekvice
  6. šalviu
  7. nastrúhaný parmezán
  8. 2 dcl vína
Instructions
  1. Najskôr si tekvicu rozdelíte na 1:2. Väčšiu časť dáte variť do posolenej vody(cca 1,5l) a menšiu si nakrájate na malé kocky a dáte na panvicu. Prisypete ryžu a na miernom ohni miešate asi 1 minútu. Následne ryžu podlejete vínom. Necháte ho vypariť a začnete pridávať vývar z tekvice. Pokiaľ je tekvica uvarená vyberte ju z hrnca a pomixujte ju. K ryži za stáleho miešania pridávajte striedavo vývar a maslo. Tak, aby ryža bola stále ponorená. Už môžete pridať aj tekvicové pyré. Rizoto má byť na konci mazľavé. Na konci pridajte parmezán a sušenú šalviu, ale dajte pozor na množstvo. Stačí málo. Rizoto podávajte hneď po dokončení.
Debnička od babičky http://debnickaodbabicky.sk/