Debničkoviny - píšeme ich my dvaja a prinášame tak aktuálnu ponuku sezónnych potravín, príbehy, recepty... 
Stačí si vybrať obsah.

Novinkou sú aj SMS pripomienky pred najbližším rozvozom: SMS pripomienka

E-mailová adresa
Záujmy
Mesto

Špenátovo žihľavový kiš s Bryndzou

Špenátovo žihľavový kiš s bryndzou
Pomaly, ale isto prichádzam na chuť koláčom kiš, respektíve quiche. Táto kombinácia bola pre mňa samotnú prekvapením.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 200g polohrubej múky
  2. 100g zmäknutého masla
  3. štipka soli
  4. 1 slepačie vajíčko (4-5 prepeličích)
na plnku
  1. 300g špenátu
  2. 2 zväzky žihľavy
  3. 1-2 slepačie vajíčka
  4. cibuľu
  5. olej
  6. bryndzu
  7. biely jogurt|
Instructions
  1. Najskôr si vypracujeme cesto zmiešaním múky, vajíčka, masla a soli. Dáme ho cca na pol hodinu do chladničky. Medzitým si horúcou vodou sparíme nakrájanú žihľavu a necháme odkvapkať. Na panvici si popražíme cibuľku na oleji a k tomu pridáme špenát a žihľavu. Cesto dáme do formy, popicháme vidličkou a pečieme cca 10 minút na 150 stupňoch. Následne ho vyberieme, zmes špenátu a žihľavy dáme na korpus a polejeme ju bryndzou zmiešanou s bielym jogurtom a vajíčkom. Všetko spolu dáme zapiecť.
Debnička od babičky http://debnickaodbabicky.sk/