Debničkoviny - píšeme ich my dvaja a prinášame tak aktuálnu ponuku sezónnych potravín, príbehy, recepty... 
Stačí si vybrať obsah.

Novinkou sú aj SMS pripomienky pred najbližším rozvozom: SMS pripomienka

E-mailová adresa
Záujmy
Mesto

Rukolový šalát s cviklou

Rukolový šalát s cviklou
Viete čo ženu poteší? Keď od nej chlapi pýtajú recept na cviklu po tom čo ju ochutnajú. Preto sa obzvlášť teším tomuto jedlu. Mali sme to ako predjedlo, ale viem si to predstaviť aj ako hlavné jedlo. Vyzerá to jednoducho a pomysleli by ste si, že priam obyčajne, no stačí prečítať ingrediencie a hneď Vám bude jasné, že môžete mať veľmi zaujímavú kombináciu chutí.
Write a review
Print
Ingredients
  1. cvikla
  2. cibuľa
  3. rukola
  4. kozí syr
  5. med
  6. slnečnicový olej
  7. soľ
  8. med
  9. 1dcl červené víno
  10. balsamico redukcia
Instructions
  1. Najskôr si dáme neočistenú cviklu variť. Treba dávať pozor na to, aby bola celý čas varenia(asi tak hodinu) ponorená vo vode. Medzitým si vo veľkej mise vymiešate rukolu, soľ a olej a poukladáte na taniere. Keď bude cvikla uvarená, olúpete ju a pokrájate na kocky. Na slnečnicovom oleji si poporažíte cibuľku, pridáte cviklu, soľ, med a podlejete vínom. Trochu povaríte a pridáte balsamico. Ešte teplé naukladáte na rukolový základ a postrúhate kozí syr. Ostáva Vám už len vychutnávať delikátnu chuť.
Debnička od babičky http://debnickaodbabicky.sk/