Debničkoviny - píšeme ich my dvaja a prinášame tak aktuálnu ponuku sezónnych potravín, príbehy, recepty... 
Stačí si vybrať obsah.

Novinkou sú aj SMS pripomienky pred najbližším rozvozom: SMS pripomienka

E-mailová adresa
Záujmy
Mesto

Ríbezľová bublanina

Ríbezľová bublanina
Write a review
Print
Ingredients
  1. 20-24 prepeličích vajíčok
  2. 200 g hnedého cukru
  3. 250 g špaldovej múky
  4. 1 dcl oleja
  5. 1,5 dcl mlieka
  6. 1 KL kypriaceho prášku
  7. štipka soli
  8. 400 g ovocia
  9. vanilkový cukor
  10. 500 g mascarponne
  11. 1  veľký téglik bieleho jogurtu
  12. ríbezľový džem
na posypanie
  1. ražné vločky
  2. mandle
  3. a všetko ostatné čo vám príde vhod
  4. medovka
Instructions
  1. Najskôr si oddelíme bielka od žĺtkov. Pri prepeličích vajíčkach to je síce na dlhšie, ale stačí zapojiť viac členov a pôjde to rýchlo. Bielka spolu so štipkou soli vyšľaháme do tuhej peny. Pridáme cukor a šľaháme ďalej. Do takejto peny postupne pridávame žĺtka. Následne prišľaháme striedavo mlieko a olej. Prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom a vymiešame metličkou. Cesto vylejeme do formy, ktorú sme si predtým potreli olejom a posypeme polovicou ovocia. Pečieme asi 20-25 minút na 180 stupňoch. Počas pečenia si pripravíme plnku. Vyšľaháme mascarponne, jogurt a vanilkový cukor. Na ozdobu rozmixujeme mandle, vločky a orechy. Vychladnutý korpus potrieme jahodovým džemom, krémom a ozdobíme podľa obrázka alebo podľa svojej kreativity.
Notes
  1. Pozor: keď pridávame múku, tak už nešľaháme, len primiešavame. Inak by sme stratili objem a cesto by nebolo nadýchané.
Debnička od babičky http://debnickaodbabicky.sk/