Debničkoviny - píšeme ich my dvaja a prinášame tak aktuálnu ponuku sezónnych potravín, príbehy, recepty... 
Stačí si vybrať obsah.

Novinkou sú aj SMS pripomienky pred najbližším rozvozom: SMS pripomienka

E-mailová adresa
Záujmy
Mesto

Pečená maslová tekvica

Pečená maslová tekvica
Tekvice sa nám už pomaly míňajú a tak doháňame čo sa dá. Znak, že aj jeseň dokáže byť krásne farebná. U nás sa zjedla rýchlo prerýchlo (a nielen preto, že sme boli hladní). Vyskúšajte a posúďte sami. Ja by som sa nenechala dlho prehovárať.
Write a review
Print
Ingredients
  1. maslová tekvica
  2. anglická slanina
  3. rukola
  4. baby špenát
  5. orechy
  6. cesnak/sušený cesnak
  7. olivový olej
  8. maslo
  9. soľ
  10. sušená petržlenová vňať
  11. parmezán
  12. limetka/citrón
Instructions
  1. Tekvicu rozrežete na polovicu, vydlabete a dáte do zapekacej misy. Pokvapkáte olejom, posolíte a dáte piecť. Medzitým si v miske pripravíte rukolu a špenát. V poháriku zmiešate olivový olej, soľ a pár kvapiek z limetky, všetko spolu poriadne vymiešate. Takto pripravenú zálievku vmiešate do listového šalátu. Na panvici si osmažíte slaninu. Do masla vmiešate soľ, sušený cesnak a petržlenovú vňať, čím vám vznikne bylinkové maslo, ktoré pridáte nakoniec na ešte horúcu tekvicu. Tú vyberiete z rúry, do vydlabanej časti dáte rukolovo- špenátový šaláta poukladajte naň slaninu, vlašské orechy a hoblinky parmezánu.
Debnička od babičky http://debnickaodbabicky.sk/