Debničkoviny - píšeme ich my dvaja a prinášame tak aktuálnu ponuku sezónnych potravín, príbehy, recepty... 
Stačí si vybrať obsah.

Novinkou sú aj SMS pripomienky pred najbližším rozvozom: SMS pripomienka

E-mailová adresa
Záujmy
Mesto

Panna cotta so slivkovo-škoricovým džemom

Panna cotta so slivkovo-škoricovým džemom
Po jednej nie veľmi dobrej skúsenosti s plátkovou želatínou som sa jej veľmi dlho vyhýbala. Avšak nadišiel čas znovu nabrať odvahu a vyskúšať ju. Príprava je rýchla, len čakanie je dlhé :D. No stojí to za to. K tomu úžasný džem z našej ponuky a spokojnosť bude zaručená.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1l smotany na šľahanie (30%)
  2. 6 plátkov želatíny
  3. 2 vanilínové cukry
  4. 2 lyžice hnedého cukru
  5. poprípade vanilkový lusk
  6. džem slivka-škorica
Instructions
  1. Smotanu vlejte do hrnca, prisypte cukor(poprípade aj vnútro z vanilkového lusku). Na miernom ohni miešajte pokiaľ sa cukor nerozpustí. Medzitým plátky želatíny namočte vo vode. Keď sa plátky trochu rozmočia, vložte ich do smotany, dávajte pozor, aby sa zmes nevarila. Miešajte pokiaľ sa želatína úplne nerozpustí. Zmes nalejte do formičiek a dajte do chladničky stuhnúť aspoň na 6 hodín. Servírujte s teplým slivkovo-škoricovým džemom.
Debnička od babičky http://debnickaodbabicky.sk/