Debničkoviny - píšeme ich my dvaja a prinášame tak aktuálnu ponuku sezónnych potravín, príbehy, recepty... 
Stačí si vybrať obsah.

Novinkou sú aj SMS pripomienky pred najbližším rozvozom: SMS pripomienka

E-mailová adresa
Záujmy
Mesto

Medová torta

Medová torta
Vianoce sa blížia a ja som sa rozhodla upiecť tortu. Tradičné sviatky tak trochu netradične.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 6 vajíčok
  2. 210g polohrubá múka
  3. 5-6 lyžíc medu
  4. 1 vanilínový cukor
  5. pol balíčka kypriaceho prášku
  6. 0,5 dcl oleja
plnka
  1. salko
  2. balíček smotana na šľahanie
  3. 250ml kyslá smotana
Instructions
  1. Vajíčka si rozdelíte na bielky a žĺtky, z bielkov spravíte sneh. Zmiešate žĺtky, vanilínový cukor, med a olej a šľaháte do peny. K tejto zmesi pridáte sneh. Postupne pridávate preosiatú múku s kypriacim práškom. Dáte piecť na cca pol hodinu na 180 stupňov. Korpus si rozdelíme na dve časti.
  2. Počas toho ako sa pečie korpus, vyšľaháte smotanu na šľahanie, pridáte salko a kyslú smotanu. Na vychladnutý korpus natriete plnku a na niekoľko hodín necháte v chladničke. Potom Vám už len ostáva zjesť túto dobrotu, možno pre návštevu upiecť ďalší korpus ;)
Debnička od babičky http://debnickaodbabicky.sk/