Debničkoviny - píšeme ich my dvaja a prinášame tak aktuálnu ponuku sezónnych potravín, príbehy, recepty... 
Stačí si vybrať obsah.

Novinkou sú aj SMS pripomienky pred najbližším rozvozom: SMS pripomienka

E-mailová adresa
Záujmy
Mesto

Černicový kysnutý koláč

Černicový kysnutý koláč
Tento koláč som nepiekla ja. Robila ho moja mama. Leto u nás doma nemôže byť bez klasického kysnutého koláča s posýpkou. Musia sa upiecť 2 plechy, lebo ten prvý je stále len štartovný...
Write a review
Print
Ingredients
  1. 500 g polohrubej múky
  2. štipka soli
  3. 125 g masla
  4. 2 ks vaječného žĺtku
  5. 60 g hnedého cukru
  6. 300 ml mlieka
  7. 20 g droždia
  8. 250g černíc
Posýpka
  1. 50 g hrubej múky
  2. 50 g hnedého cukru
  3. 30 g masla
Instructions
  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov.
  2. 100 ml vlažného mlieka zmiešame s 1 lyžicou cukru, rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť.
  3. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, rozpustené maslo, zvyšné mlieko, žĺtky a kvások. Vypracujeme cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
  4. Medzitým si pripravíme posýpku. Múku premiešame s cukrom a maslom izbovej teploty.
  5. Cesto rozvaľkáme a preložíme na plech s papierom na pečenie a poukladáme naň černice, posypeme cukrom a posýpkou.
  6. Pečieme pri teplote 160 °C asi 30 minút.
Debnička od babičky http://debnickaodbabicky.sk/