Debničkoviny - píšeme ich my dvaja a prinášame tak aktuálnu ponuku sezónnych potravín, príbehy, recepty... 
Stačí si vybrať obsah.

Novinkou sú aj SMS pripomienky pred najbližším rozvozom: SMS pripomienka

E-mailová adresa
Záujmy
Mesto

Bezlepkový quiche s kozím syrom

Bezlepkový quiche s kozím syrom
Teta, čo vyrába kozí syr to vie naozaj dobre. Milujem ho. Väčšinou ho jem len tak, niekedy spravím nátierku, no tentoraz som ho chcela zakomponovať do nejakého jedla a tak som si vymyslela bezlepkový quiche.
Write a review
Print
na bezlepkové cesto
  1. 200g cícerovej múky,
  2. 100 g masla,
  3. 3 štipky soli,
  4. 1 vajíčko,
na plnku
  1. 100g šampiňónov,
  2. hrsť petržlenovej vňaťe,
  3. 3 červené cibule,
  4. 150 g nakrájanej slaniny,
  5. 150 g čerstvého kozieho syra,
  6. 2 lyžice masla,
  7. 4 vajíčka,
  8. 100 ml smotany na varenie(ja som nemala, tak som použila mlieko a bolo to úplne v pohode),
  9. soľ, čierne korenie
Instructions
  1. 1. Najskôr si vypracujeme cesto. Všetko spolu zmiešame do jednej hmoty. Odložíme od chladničky.
  2. 2. Zapneme si rúru na 185 stupňov. Na panvici na masle si opražíme a podusíme pokrájané šampiňóny, cibuľu a slaninu.
  3. 3. Medzičasom si vyberieme cesto a položíme ho do formy na quiche. (na toto používam malý valček priamo vo forme). Na cesto dáme papier na pečenie a ten vysypeme nejakou strukovinou a dáme cesto predpiecť na 10 minút do rúry.
  4. 4. Vajíčka rozšľaháme s mliekom a pridáme vychladenú zmes z panvice. Zamiešame k nim posekanú petržlenovú vňať, osolíme a pokoreníme.
  5. 5. Predpečené cesto vyberieme z rúry, (strukoviny s papierom na pečenie vyberieme takisto) prilejeme doň zmes a na vrch poukladáme kúsky kozieho syra.
  6. 6. Quiche dáme piecť na cca 25-30 minút.
Notes
  1. Ja som namiesto smotany na varenie použila mlieko.
  2. Cícerovú múku môžete vymeniť za polohrubú pšeničnú alebo špaldovú.
  3. Podávajte napríklad s čerstvou žeruchou.
Debnička od babičky http://debnickaodbabicky.sk/