Debničkoviny - píšeme ich my dvaja a prinášame tak aktuálnu ponuku sezónnych potravín, príbehy, recepty... 
Stačí si vybrať obsah.

Novinkou sú aj SMS pripomienky pred najbližším rozvozom: SMS pripomienka

E-mailová adresa
Záujmy
Mesto

Bezlepkový cviklový koláč so smotanovo karamelovou polevou

Bezlepkový cviklový koláč
Som si vymyslela #mliecnyapril , aby som vám ukázala ako všelijak sa dajú využiť mliečne výrobky. A tak som upiekla bezlepkovú cviklovú tortu. A chutí famózne.
Write a review
Print
cesto
  1. 500 g uvarenej cvikly
  2. 250 g kukuričnej múky (polenty)
  3. 2 lyžičky kypriaceho prášku
  4. 4 vajíčka
  5. 100 g hnedého cukru
  6. 2 lyžice masla
  7. 2 lyžice zmäknutého kokosového oleja
  8. 1 lyžica maku
  9. 1 lyžica ľubovoľných semiačok
poleva
  1. 250 ml kyslej smotany
  2. 4 lyžice slaného karamelu
Instructions
  1. 1. Vychladenú cviklu ošúpeme a rozomixujeme ponorným mixérom.
  2. 2. Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
  3. 3. Zmiešame si cviklu, kukuričnú múku, kypriaci prášok, maslo, olej, semiačka a mak.
  4. 4. Vyšľaháme žĺtka s cukrom a z bielkov urobíme sneh.
  5. 5. Zmiešame žĺtkovú zmes s tou cviklovou a pomaly primiešame sneh z bielkov.
  6. 6. Dáme piecť na asi 50 minút.
  7. 7. Vyšľaháme kyslú smotanu s karamelom. Po upečení a vychladnutí nalejeme na tortu a necháme vychladiť v chladničke.
Notes
  1. Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie.
Debnička od babičky http://debnickaodbabicky.sk/